2 Ocak 2008 Çarşamba

ütü nedir?

. Bazı dokumalara dikkat edin. Bütün ipeklileri tersinden ütü`leyin. İşlenmiş ipekler hafif nemliyken ütülenmeli, ama spreylenmemeli, çünkü lekeler oluşabilir; ham ipekler kuruyken ütülenmeli. Kadife, akrilik, fitilli kadife, işlemeli parçalar ve sentetik deriler de tersinden ütülenmeli. Ütü masasının yakınında hem ütülenmiş hem ütü`lenmemiş eşyalar için yer ayarlayın, böylece gidip gelerek vakit kaybetmezsinizÜtü`leme: Başlangıç Ütü masasını uygun yükseklikte kurun. İster oturun, ister ayakta durun, avuçlarınızı masaya dirseklerinizi ya da sırtınızı bükmeden koyabilmelisiniz. Sıcaklığı doğru ayarlayın. İmalatçıların önerileri için etiketlere bakın. Karışık dokular için, sıcaklığı doku içinde kullanılan en çok malzemeye göre ayarlayın. Uygun hareket ve çalışma biçimini kullanın. Ortadan başlayıp dışa doğru çalışın. Sertçe bastırmaya gerek yoktur, özellikle buhar kullanırken çünkü işi yapan buharın gücüdür, ağırlık değil. Ütü yaparken bir düzen oluşturun: önce yakayı ütü`leyin, sonra manşetleri ve kolları, sonra arka düğme sırasını (önce arkasını), arkayı, önü ve omuzlarıÜtü masasının üstüne temiz bir örtü ya da çarşaf koyarak parlamalarını önleyin.Bir gömlek ya da elbisenin önce yakalarını, manşetlerini, fırfırlarını, kollarını ütüleyin, sonra bedenini, böylece diğer zaman kaybettirici işlerle uğraşırken tekrar kırışmazlar Ütü yapmadan önce, her bir parçayı çekip düzeltin.

Hiç yorum yok: